Add

22 September 2016

સ્વચ્છતા અને સામાજિક સમરસતા ફાઈલ ૨૦૧૬

સ્વચ્છતા અને સામાજિક સમરસતા ફાઈલ ૨૦૧૬


૨૫/૦૯/૨૦૧૬  થી ૦૨/૧૦/૨૦૧૬ કાર્યક્રમ

PDF File Click Here
















20 September 2016

General knowledge Questions with answers


1. Solid carbon dioxide is known as ______?
Answer: Dry ice

2.  VAT was first introduced in which country ?
Answer: France

3. Which instrument is used to measure blood pressure ?
Answer: Sphygmomano meter

4. How many coastal states are in India ?
Answer: 9

5. The country which lost the largest number of people in the 2nd world war ?
Answer: Japan 


Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here


19 September 2016

Important GK Questions about Dance


1. The spherical shape of a drop is due to _______ ?
Answer: Surface tension


2.  Who is the present RBI Governor ?
Answer:   Urjit Patel


3. Earth is protected from Ultra voilet radiation by _______ ?
Answer: Ozone


4. If we move from equator to pole the value of acceleration due to gravity "g"_______ ?
Answer:  Increases


5. Capital of VeneZuela ?
Answer: Karakkas
 


Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here

17 September 2016

Important GK Questions about Dance

1. Which place did bharatanatyam originate?
Answer: Tamil Nadu


2. Which dance is associated with the personality Rukmini Devi Arundale ?
Answer: Bharatanatyam


3. Which dance is known as the "Ballet of East" ?
Answer: Manipuri 


4. Which dance is based on Geethagovindam wrote by Jayadevan ?
Answer: Odissi dance


5. Which place did Kuchipudi dance originate?
Answer: kuchipudi village in Andhra Pradesh


6. Which dance is associated with the personality Siddhendra Yogi ?
Answer: Kuchipudi dance


7. Where did  the dance Kathak originate?
Answer: Uttar Pradesh


8. What is the total number of classical dances in India ?
Answer: 8


9. Which state has most number of classical dances ?
Answer: Kerala (Kathakali,Mohiniyattam)


10. Which dance form was originated in majuli island ?
Answer: Sattriya


Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...

GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here


16 September 2016

General Knowledge

1.Where is the headquarters of SEBI?
Answer: Mumbai

2.Where is the headquarters of TRAI(Telecom Regulatory Authority of India)?
Answer: Newdelhi 

3. Where is the Headquarters of Konkan railway ?
Answer: Bilapur

4. Where is the Headquarters of Bharat Scouts and Guides ?
Answer:  Newdelhi

5.Headquarters of RAW(Research and Analysis Wing) and CBI ?
 Answer:  Newdelhi


Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...

GSRTC Full Course

Constable Full Course



15 September 2016

General Knowledge

1. Headquarters of  SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation)
 Answer: Kathmandu

2.Where is the headquarters of NATO ?
Answer: Brussels (Belgium) 

3.Where is the headquarters of ICC (International Cricket Council) ?
Answer: Duba

4.where is the Headqu
arters of Greenpeace?
Answer: Amsterdam(Netherlands)

5.where is the Headquarters of  International red cross ?
Answer:Geneva(Switzerland)


Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here


14 September 2016

General Knowledge

1. 2016 rajiv gandhi khel ratna award winners?
Answer: Sindhu(badminton), Sakshi malik(wrestling), Dipa  Karmakar(gymnastics), Jitu Rai(shooting)

2.Where is the venue for 2018 Asian games ?
Answer: Indonesia

3. Newly elected prime minister of United Kingdom?
Answer: Theresa may

4. Who wrote the book "Aranyer Adhikar"?
Answer: Mahasweta devi(Bengali writer recently passed away.Other important books "Titu Mir , Hajar Churashir Maa")

5. Who is the recently appointed Governor of Reserve Bank of India  ?
Answer: Urjit Patel


Like this, do more preparation of General knowledge ith kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...

GSRTC Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here